I Afghanistan Skyder Man Med Vandpistoler

bygger på faktiske hændelser og erfaringer fra kærester og koner til danske soldater i krig. Rørende og komisk præsenteres de udfordringer, der opstår, når krigens barske realiteter konstant truer med at forkorte græsenke til enke og fylder langdistance-forhold med savn. angst og søvnløse nætter.

 • teaterkorpset 9599
 • teaterkorpset 0136
 • teaterkorpset 9536
 • teaterkorpset 0063
 • teaterkorpset 9999
 • teaterkorpset 9952
 • teaterkorpset 9599
 • teaterkorpset 0136
 • teaterkorpset 9536
 • teaterkorpset 0063
 • teaterkorpset 9999
 • teaterkorpset 9952

Siden 1992 har cirka 28.000 danske soldater været i krig. Det påvirker ikke kun de soldater, der udsendes. men i høj grad også de pårørende. der bliver derhjemme.

I AFGHANISTAN SKYDER MAN MED VAND PISTOLER bygger på faktiske hændelser og erfaringer fra kærester og koner til danske soldater i krig. Rørende og komisk præsenteres de udfordringer, der opstår, når krigens barske realiteter konstant truer med at forkorte græsenke til enke og fylder langdistance-forhold med savn. angst og søvnløse nætter.

I AFGHANISTAN SKYDER MAN MED VANDPISTOLER sætter fokus på oplevelserne ved hjemmefronten. både før. under og efter en udsendelse af en soldat. For hvordan forbereder man sin mands begravelse. mens han stadig lever? Hvordan skal en juleaften nogensinde blive vellykket uden julemand og far til at samle det nye LEGOsæt? Og hvordan forfører man egentlig en soldat i Helmand-provinsen ... via Skype?

Tilblivelse af Forestillingen:

Forestillingen er baseret på historier og beretninger fra danske kvinder, hvis mænd er, eller har været, udsendt i krig. De har alle svaret på et spørgeskema eller blevet interviewet.

Vores dramatiker Line Østergaard har selv en kæreste, som har været udsendt 3 gange og senest i løbet af hende graviditet.


Info om forstillingen

Forestillingenvarer: ca. 75 min. uden pause.

Derefter er der mulighed for en snak med de medvirkende om forestillingens emne og tilblivelse .

Antal publikum: max 150

Velegnet til: teatre, kaserner, biblioteker

Målgruppe: Voksne og unge

Godkendt af Statens Kunstråds Garantiordning

Følg os på: facebook.com/teaterkorpset

Kontakt: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Dramaturg: Trine Friberg

Scenograf: Katrine Bunton

Kommunikation: Laila Skjerning

Grafiker: Michael Hartvig

Klipper: Anders de Voss - Workz A/S

Administration: Kristina Qvist Legarth

Lyd: Mikkel Nordenhof

Lys: Henrik Kegnæs Spangsbo

Stunt konsulent: Miriam Yeager

 

De Medvirkende:

Mette Ovesen

Mette Ovesen

Instruktør

Mette har arbejdet som koreograf, iscenesætter, medinstruktør og instruktørkonsulent på en række forestillinger. Seneste har hun undervist DR pigekoret og iscenesætter nu DR radiopigekorets julekoncert i DR koncertsal (2012). Endvidere er hun instruktørassistent for Heinrich Christensen på Plagiat, Andreas Bo onemanshow (2012), Fang Julemanden, Aalborg Teater (2012), Frankenstein, Det Kongelige Teater (2013) og Robin in the Hood, Nørrebros Teater (2013).
Tidligere har hun iscenesat Håndels Messias i den Grå hal med Akademisk Orkester og kor, operasangere og moderne dansere (2012) Bjørnen på Planeten i huset (2011), Brahms Liebeslieder Walzer i Glyptoteket (2010), Urinetown – the Musical (2008), Jekyll & Hyde (2007) i Portalen i Greve og for Polyhymnia Mød mig på Cassiopeia. Derudover har hun arbejdet som instruktørassistent for Nikolaj Cederholm til forestillingen Teaterkoncert Beach Boys på Aarhus Teater (2008) og for Sophie Haviland til Red Dress på NyAveny (2010), samt været regissør og forestillingsleder på Fredericia Teaters turnéforestilling Cabaret (2010).

Line Østergaard

Line Østergaard

Dramatiker og Skuespiller

Line er uddannet på William Esper Studio i New York i 2011 og på Det Danske Musicalakademi i Fredericia i 2005. Hun har spillet hoved- og biroller i følgende forestillinger: The Who’s ’Tommy’, ’Skatteøen’, ’West Side Story’ og ’Spillemand på en Tagryg’ alle på Fredericia Teater. ’Den Blå Karrusel’ og ’Lyset Over Skagen’ på Nyt Dansk Musikteater, ’Der var Engang’ og ’Den Allersidste Dans’ med Danske Filmperler, ’Steam’ på Uterus (Udviklingscenter ved Det Danske Musicalakademi), ’Pinocchios Aske’ og ’National Test’ ved SATC i New York og et stort antal kaberet forestillinger rundt omkring i landet. Senest har hun medvirket i Teater Blooms ’Pigen og Øen’.
Derudover har hun skrevet og iscenesat 6 børneforestillinger. ’I Afghanistan Skyder Man Med Vandpistoler’ er hendes første forestilling, skrevet til voksne.

Vibeke Nielsen

Vibeke Nielsen

Skuespiller

Vibeke er uddannet fra Film/Teaterskolen Holberg i 2004 og fra William Esper Studio i New York i 2011. Hun har medvirket i en række forestillinger på både dansk og engelsk i Københavns independent teatermiljø, b.la i ’Once a Catholic’, ’Kæledægger’ og som Lady Macbeth i ’Macbeth’. Derudover var hun i 2008 instruktørassistent på den Reumertvindende Store Lille forestilling ’Flammens Muse’. For et år siden vendte hun hjem fra New York og gik næsten med det samme i gang med prøver til forestillingen ’Shakespeare Unplugged’ med That Theater Company. Forestillingen spillede i Krudttønden i marts 2012. 

Marianne Gonnov

Marianne Gonnov

Skuespiller

Marianne er uddannet skuespiller fra Ofelia skuespillerskole i 2010. Hun har medvirket i en række forestillinger, b.la. Texas på Teater Grob, Drengene i Krig, Bjørnen og Imago instrueret af Kim Bodnia. Senest har hun medvirket i Det Kolde Bord på Teater Grob og BROKENHAGEN ved Teatret Von Baden. 

Hun er ansigt i en lang række reklamer b.la. for SAS, GF og Peugeot. På film har hun medvirket i Klassefesten 2.

Derudover har hun i en år række turneret Danmark rundt med børneteater.

Katrine Hartmann

Katrine Hartmann

Skuespiller

Katrine er uddannet skuespiller fra Film/Teaterskolen Holberg i 2005 og A-medlem i DSF. Har medvirket i både Spillefilm, TV, kortfilm, reklame og teater. Senest i en New Danish Screen Tv-serie pilot – ”Det Sidste Menneske”, som er instrueret af Nikolaj Feifer (okt- 2012). Katrine er også fast tilknyttet skuespiller på teaterforestillingen 4:48 Psykose af Sarah Kane. Forestillingen danner ramme om en workshop, der henvender sig til organisationer der har med psykisk skrøbelige mennesker at gøre.

Du er velkommen til at kigge forbi www.katrinehartmann.dk for flere oplysninger.

 

Copyright 2015 - All Rights Reserved
Teaterkorpset  CVR: 34 49 99 85  Email: [email protected]